Brygganiblekinge.blogg.se

Tankar och förhoppningar i vardagscirkusen

Första ultraljudet avklarat

Publicerad 2014-09-23 23:12:59 i Allmänt,

Då har vi varit på ultraljudet som skulle visa hur jag svarat på behandlingen. 
 
Idag är det tisdag, och det var ju i torsdags som jag började med Gonal F-sprutan. Dag 2 i menscykeln var det då, Idag, på dag 7 var det så dags för ett första ultraljud för att titta över follikerna (som jag idag fick lära mig är ett annat ord för äggblåsorna). Det är himla häftigt att följa med på skärmen när läkaren letar runt med ultraljudsstaven. Det var samma läkare som förra gången, en manlig - men det berör mig inte. Han är bra, och proffesionell. Det är rätt skönt att inte hänga upp sig på, eller bli obekväm av att det är en manlig läkare, det måste vara så mycket jobbigare för dem som har det så.
 
I vart fall så tittade han runt på både den vänstra och högra sidan och mätte en hel hög med äggblåsor. Det var väl en cirak 5-6 stycken på vardera sida som han tittade lite extra på, det vill säga att han mätte dem. Han sa även att det var en som redan vuxit sig rätt stor, men eftersom vi vill ha fler äggblåsor i den större storleken när det är dags för äggplocket så bortser vi från den, och fortsätter med samma dos på behandlingen som innan. Han var i vart fall mycket nöjd och tyckte att allt såg lovande ut. 
 
Nästa steg är nu att fortsätta med Gonal F och orgalutran (aj) fram till fredag, då vi ska på nytt ultraljud. Sedan blir det förhoppningsvis äggplock på måndag eller tisdag nästa vecka. Såå spännande! Så klart ville jag ju dock att vi skulle varit längre fram så att vi fått äggplock på ... lördag...kanske? Då hade det ju varit eventuellt äggåterförande på måndag/tisdag istället, men aja, nu blir det förhoppningsvis nästa fredag istället. Tiden går inte tillräckligt fort. Om man ska försöka tänka sig hur äggen fungerar, så borde det ju vara bättre att de växer långsamt och blir starkare, än att man hade ökat dosen och de växte snabbare men fick sämre kvalite. Det är i vart fall så jag tänker att det fungerar. Så ja, nu blir det mer sprutor tills på fredag. Undrar hur mycket magen kommer spänna då, för det känns ändå lite svullet som det är, och då är där bara ett ägg som är i någerlunda rätt storlek just nu (motsvarande hur det ska vara till äggplock) Tänk då att man ska ha en 10 stycken till. Vi får se.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela