Brygganiblekinge.blogg.se

Tankar och förhoppningar i vardagscirkusen

Forts. Mötet

Publicerad 2014-08-21 23:25:37 i Allmänt,

Hmm, halva texten försvann. Så det blir att skriva om det. Mindre kul.
 
Jahapp. VUL var det ja. Jo, det såg bra ut. 
 
Det blev i vart fall förklarat att vi får det korta protokollet (yey!) men måste vänta till nästa mens. Jag försökte  tjata lite, tyckte det var värt ett försök i vart fall, men tydligen var mina slemhinnor och folliker (?) så pass förändrade redan efter mensen så det var för sent för denna gången. Och det får man ju acceptera. Jag har hellre ett lyckat ordentligt försök, en ett misslyckande på grund av min tjatighet. Så vi får vänta. På grund av 2 dagar. Så surt!! 
 
Efter läkaren fick vi gå in till en sjuksköterska som gick igenom hela behandlingsplanen tillsammans med oss. Väldigt trevlig sköterska som var lugn och tydlig. Efter genomgången av de olika sprutorna och deras funktion fick jag sedan pröva att sticka mig i magen. Nemas problemas, det gick jättebra. Skönt! För mannen blev det inte riktigt lika roligt, stackarn blev alldeles svimfärdig. Tur att det inte är hans om ska göra det. 
 
Jag förklarade för sköterskan att det enda jag egentligen är orolig för är ägguttaget. Dels för att man läst om vissa som haft jobbiga upplevelser av det, och dels för att jag är fortfarande lite orolig för smärtan efter ett rörigt spiralisättande jag har haft. Sköterskan förklarade dock att jag får både det ena och det andra lugnande och smärtstillande medlet så det känns bra. Känns bra att ha fått fråga om det också. 
 
Sedan var det dags att lämna blodprov till en studie vi deltar i, och sen var det hemgång. 
Nu ska vi vänta tills mensen sätter igång och sen håller vi tummarna 
 
25 days to go :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela